“Rates”, segon clip del nou disc d’Achilifunk Sound System amb El Gordo del Puru!

Després de “Miyagi”, avui ja és disponible el videoclip de “Rates”, la cara B del single doble d’avançament de ‘X Peteneras’, el nou disc d’Achilifunk Sound System amb la participació mortal del rapper surienc inventor de la "rumbasura" El Gordo del Puru

El single doble és disponible a iTunes i Spotify i arriba acompanyat d’un delirant videoclip on podreu veure com se les gasta el Gordu si és que no el coneixíeu: rumba per peteneras i yonkorap a parts iguals!

El disc complet no sortirà a la llum fins a principis d’octubre, però les pre-comandes són ja obertes: reserva el teu vinil 12” per només 12€, t’arribarà abans que ningú i emporta’t un download immediat del single doble!

La presentació en directe tindrà lloc el dissabte 7 d’octubre en el marc del Circuit Estepa, l’OFF oficial de la Fira Mediterrània de Manresa: la rumba del revés!

El combo de rumba electrònica comandat pel discjòquei Txarly Brown ultima el llançament del seu tercer treball. El disc, titulat ‘X Peteneras’ suposa una nova passa endavant en l’experimentació rumbera de la saga Achilifunk que es va iniciar amb el disc llibre recopilatori ‘Achilifunk’ (Lovemonk 2007) on es documentava la influència del soul i el funk a la rumba catalana dels anys 60 i 70. Després va arribar el disc de remescles ‘Más Achilifunk’ (Lovemonk, 2009) i la creació de la Banda Achilifunk, amb la col·laboració de la OJO del Taller de Músics, i plegats es van parir el disc ‘Gitano Real’ (Lovemonk, 2011) i una gira de presentació que va traslladar als escenaris les teories de fusió del Txarly. Posteriorment la big band es va reduir al quartet anomenat Achilifunk Sound System, que ha editat ja ‘Robot Caló’ (PPF, 2015) i ‘Disco Jondo’ (PPF, 2016). Pel camí en Txarly va tenir temps d'editar la bíblia gràfica del llegat rumbero "Achilibook" (Milenio, 2013) i ara ha arribat el moment de fer un nou gir a les seves teories evolutives. Al nou disc ‘X Peteneras’ Achilifunk Sound System ha reclutat al jove MC surienc El Gordo del Puro, una mena d'Albert Pla del rap trapero seguidor de la saga Achilifunk que ha proporcionat un nou discurs al combo. Un nou discurs, no cal dir-ho, políticament incorrecte, allunyat de la complaença generalitzada i disposat a despertar el pensament crític de l’oient.

Si als dos anteriors discos el repertori es nodria de versions de clàssics de la rumba i el funk i hi trobàvem un bastíssim elenc de col·laboradors que van de Peret a Chacho passant per Ramonet, Chipén, Ximenis, Lady Gipsy, Ro, Paco Mantecao, Garbanzo, el Coleta o el trio vocal japonès Zukunasisters, a ‘X Peteneras’ no hi ha cap versió i l’únic artista en règim de col·laboració és la presència inigualable de El Gordo del Puro. El nou treball inclou 10 temes, tots ells originals, que s’han construït sobre samplers distorsionats de vells loops de rumba i flamenc o, directament, s’han improvisat a l’estudi a partir d’idees totalment disbaratades. Malgrat tot, el 100% del material ha estat cosit i cuinat pels productors Miguelito Superstar (Fundación Tony Manero) i Jack Chakataga sota la tutela del Txarly Brown. El resultat és, en paraules del mateix combo, un disc estrany, desigual, coix, mutant, alienígena, desmesurat, punyent, absurd, malparit... Sí, sobretot malparit, tenint en compte que El Gordo del Puro ha inventat un repertori de lletres que parlen d’actualitat des d’un prisma insultat, sense complexos ni condicionants. El que ell anomena rap junkie rumbero. Si ja era difícil rapejar sobre rumba electrònica, simular que ho fas fumat de crack encara ho complica més. Inspirat en el rap rumbero de Yumitus o Lain, prescindint del trap gitano, el camí més salvatge era sens dubte el yonkorap.

PRECOMANDA JA DISPONIBLE!
Reserva ara el teu vinil 12”

ACHILIFUNK SOUND SYSTEM & EL GORDO DEL PURU · "X Peteneras"

Inclou descàrrega immediata en alta qualitat del primer single “Miyagi” i “Ratas”
Enviament premium: el disc físic t’arribarà a casa abans que ningú!
T’avançarem els dos singles extres via email abans que ningú!
www.botiga.ppf.cat


Escolta’l a Spotify!
Compra’l a iTunes!

Pilla’l per només 12€ a la botiga online de Propaganda pel fet!