‘Romandiñarme Camelo’, nou disc d’Achilifunk Sound System, disponible a totes les plataformes i en vinil 12”

Els reis absoluts de la rumba catalana del sXXI, Achilifunk Sound System, publiquen avui el seu sisè àlbum d’estudi el 10 d’octubre i te’l pots pillar aquí en vinil de 12” abans que siguin “collector item” a Discogs!

‘Romandiñarme Camelo’ té 10 nous talls més electrònics que rumberus i compta amb les veus femenines de Haruka Akamatsu, Dry Martina, Mati Pando (de Tilde), Alicia Maluquer (de Cola Jet Set) i les bèsties del turntablism DJ Fonki Cheff i Rosvil, entre altres!


Escolta ACHILIFUNK SOUND SYSTEM

                 

BANDCAMP (free download)

COMPRAR VINIL

10.10.20. Achilifunk Sound System, tretze són tretze... i ja tenim aquí el seu nou elapé. Per en Txarly Brown i els seus sagals, aquest any COVID és un any més. De fet, no actuen gairebé mai en directe i composen habitualment online... així doncs, ja els pots confinar tota la vida que continuaran fent discos. El sisè disc d’estudi després de "Robot Caló" (Achilifunk-PPF, 2015), "Disco Jondo" (Achilifunk-PPF, 2016), "xPeteneras" (Achilifunk-PPF, 2017), "Casiopony" (Achilifunk-PPF, 2018) y "Instru Mental" (Buenritmo, 2019) es titula "Romandiñarme Camelo". Sí, tots sabem que el món ha canviat des del febrer passat. Oh! I tant! Per començar, al nou disc dels Achilifunk no hi trobareu el raper català El Gordo del Puru, que era la veu cantant als dos darrers discos: la banda ens assegura que quan ho entengueu, ja serà massa tard. Aquest disc pretenia comptar només amb dones al timó: Haruka Akamatsu, Dry Martina, Mati Pando (de Tilde), Alicia Maluquer (de Cola Jet Set), Poochyeeh (de Sweet Barrio), Isabel Vinardell (de Las Isabeles)… però finalment les dues darreres van declinar la convidada. És així com al disc s’inclouen dos covers en clau northern gipsy soul i rumba electrojamaicana de Los Retrovisores i Mr Freak Ska respectivament. La resta del disc navega aquest cop per escenaris més electrònics que no pas rumberus, mantenint però (això sí, sempre) l’essència gitana del combo amb Jack Tarradellas i Sam donant color al jaleo i ventilador mentre en Lalo hi posa la cirereta habitual a tot plegat amb les seves guitarres souleres. També han col·laborat aquest cop Fonki Cheff i Rosvil, reputats turntablistes de l’escena internacional, ha escrit també un parell de temes en Fermín Minguez (l’escriptor chichón de l’any) i DJ Makala ha envernissat algun altre tema com ja és tradicional. La rumba electrònica dels Achilifunk Sound System crema etapes molt més ràpid del que els consumidors podem digerir (apa, ja teniu el titular). A més a més, aquest mateix mes d’octubre s’editarà al Japó en 7” el single de “Solo Pienso en Bailar” b/w “Final Rain” i de rebot ens trobem que el single 7” del “I Believe in Miracles” de la Banda Achilifunk (la llavor de l’actual i prolífic format sound system) es reeditarà també en vinil groc (via Lovemonk) després d’esdevenir ítem de col·leccionista per culpa de les sessions del nipó DJ Koco.

Aquest LP hauria d’haver aparegut el 2019. No vam arribar a temps. Vam avançar el disc “Instru Mental” (Buenritmo, 2019) i finalment aquí el tenim. F!. Us l’hem tornada a colar. Segons la lletra de “Chaví”: Casarme Quiero. Ens vam camelar a Haruka Akamatsu, Alicia Maluquer, Dry Martina, Mati Pando, Isabel Vinardell & Poochyeeh (Sweet Barrio) per endolcir la fórmula Achilifunk. Les dues últimes no van poder. Rumba i funk sense sentit a la cerca d’un discurs. Així ens va. El nostre problema coincideix amb el que tenen els botiguers del vinil quan tenen els nostres discos a les mans: “aquesta merda on la col·loco?”. Deixa-la caure, acotxa-la bé. Almenys tu, infeliç comprador, podràs presumir de posseir el trèvol de deu fulles. Gràcies per suportar-nos. XTRA THANKS: Jordi Segura Wah Wah!!!, Eichii Kato, Dj Zorra, Xavi Angulo, Borja Lovemonk, Jesús Umbría, Teo Nicolau, Mati Pando, Alicia Maluquer, Dry Martina, Rosvil & Fonki Cheff, Koco, Makala, Don Funkfarron, Gutifunk, Robert de Palma, M.A. Sutil, Oriolet, Indio, Victor Retros, Mr. Freak, Kike & Bernat Krakatoa, Fermín Mínguez & Palanters, Forcat, Digital Diggers...

ACHILIFUNK SOUND SYSTEM:
TXARLY BROWN producer, samplers, bases, pipes & flutes.
JACK CHAKATAGA vox, backing vocals, guitar, keyboards, bass and synths
LALO LÓPEZ electric guitar and wise advices, always
SAM MOSKETON guitarra ventilador carabutsiesco a veces

FEATURING:
HARUKA AKAMATSU vox B2 / ALICIA MALUQUER vox A3, A4
DRY MARTINA vox A1 / MATI PANDO vox A2
MIKEL MAKALA drum beats B2, B3 y B4
FONKI CHEFF scratch A1, A4 y B3 / ROSVIL scratch B2


Achilifunk Sound System 'Romandiñarme Camelo'

A1 — DIME LA VERDAD feat. Dry Martina & Fonki Cheff
(Lyrics: Laura Insausti / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)

A2 — MAGIA feat. Mati Pando
(Lyrics: Fermín Mínguez / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)

A3 — PURA ENTRAÑA feat. Alicia Maluquer
(Lyrics: Alicia Maluquer / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)

A4 — HAB. 409 feat. Alicia Maluquer & Fonki Cheff
(Lyrics: Alicia Maluquer / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)

A5 — PENA feat. Jack Chakataga
(Lyrics: Fermín Mínguez / Music: Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)


B1 — NO, QUE NO feat. Rosvil
(Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)

B2 — FINAL RAIN feat. Haruka Akamatsu & Dj Makala
(Lyrics: Masako Arikawa / Music: Yasuo Kosugi)

B3 — MORIREMOS feat. Fonki Cheff & Dj Makala
(Jack Tarradellas, Carles Closa, Lalo López)

B4 — SOLO PIENSO EN BAILAR feat. Los Retrovisores
(Lyrics: Victor Asensio / Music: Hadley Murrell & James Mitchell)

B5 — FAS FUT feat. Mr. Freak Ska
(Lyrics: Jaume Cuadrada, Carles Closa / Music: Music: Alerth Bedasse)

Fes-te amb la saga de vinils dels Achilifunk Sound System, en queden pocs i van buscats!
www.botiga.ppf.cat